Ferie

I modul Oppfølging kan man administrere de ansattes ferie.

I denne fanen finner man oversikten over den ansattes ferie per år. Man kan se feriestatus og ferie dager tilgjengelige, overførte, brukte, osv. Det er også mulig å modifisere disse dagene på den ansatte, etter tilgjengelige parametre.

1. Søk opp den ansatte i søkefeltet og trykk på Ansatt.

2. Man havner da til fanen Personlig. Trykk på underfanen Ferie.

3. Først filtrerer man Ferieåret for feriedetaljer ved å velge i nedtrekksmenyen.

4. Etter at man har valgt ut året, trykker man på knappen Søk for å liste opp detaljer for det valgte året på den ansatte.

5. Da kommer det detaljer om Ferie. Her kan man se status på følgende:

• Tilgjengelige
  • +60 år
  • Overført
  • Modifisering
  • Totalt tilgjengelig
  • Brukte/Planlagte

6. Neste felt gjelder Modifisering av fraværet på den ansatte. Her kan man legge til eller fjerne noen dager manuelt basert på en viss avtale, situasjon, regel eller feil. Først velger man Kategori i nedtrekksmenyen for å klargjøre hvorfor feriedagene modifiseres. Her kan man se noen eksempler på kategori.

7. Hver kategori utfyller feltet Antall automatisk. Man definerer dette under Innstillinger. Dersom man velger kategori Standard som i dette tilfelle blir null under Antall, kan man legge inn dager automatisk her.

8. Man kan eventuelt legge til Kommentar dersom nødvendig for å beskrive handlingen.

9. Trykk på Legg til knappen.

10. Da blir modifisert ferie synlig i bunnen av siden og man kan alltid slette dem.