Innledning

Modul Kompetanse er delt opp i tre hovedseksjoner: Kurs, Prosesser og CV. Seksjonene Kurs og Prosesser er ganske like, men har vesentlig forskjell på funksjonaliteten tilknyttet de forskjellige seksjonene. Kurs har mere detaljer rundt varslinger og vedlagt dokumentasjon, mens prosesser har kartlegging, scoring og GAP-analyser.

KURS

Seksjonen brukes primært til å administrere kompetanse og holde styr på utløpsdato osv.

Kursene ligger på Kompetanse forsiden. Man får oversikt over alle registrerte kursene med fanene delt opp etter registrerte kursgrupper. Kursene deles opp i:

• Lovpålagt
  • Interne

Lovpålagte kurs, som navnet sier er de kursene som må gjennomføres i samsvar med lov. Eksempel på dette er Varmearbeid kurs.

Interne kurs gjennomføres for interne opplæring i bedriften.

PROSESSER

Prosesser brukes primært til kartlegging og scoring og GAP analyser av realkompetanse. Den kan også knyttes til kompetanse som må oppfylles på en gitt en stilling på den ansatte.

Prosesser finner man under modul Kompetanse ved å holde museperkeren over den. Her kan man administrere dem i lista på registrerte prosesser ved å endre prioritet og velge forskjellige hendelser på dem. Prosesser deles opp i:

• Selskapsprosesser
  • Egne prosesser

Selskapsprosesser kan man knytte avdeling og deretter filtrere på Stilling.

Egne prosesser kan man knytte til avdeling men legges ikke automatisk på de ansatte.

Prosessen kan kartlegges på ansatte etter 5 nivåer fra 1-Lite god til 5-Meget god eller være umarkerte. Kartlegging av score må i så fall aktiveres.

Man må også sette Status, som er delt opp i Umarkert, Trenger opplæring, I trening, Fullført eller Ikke relevant.

CV / Kompetanseprofil

Cv benyttes primært til eksterne kompetanseprofiler ved anbud eller til ansattes cv ved Omstilling.

Her kan man fylle ut CV på de enkelte ansatte. Man finner den dermed ved å søke opp en ansatt i søkefeltet og trykke på fanen Kompetanse. Man kan finne forskjellige CV faner i undermenyen:

• Utdannelse
  • Kurs
  • Arbeid
  • Tillitsverv
  • Språk
  • Sertifikater
  • Referanse
  • Militærtjeneste
  • Fritid
  • Egenskaper
  • Tiltaksklasser
  • Stillinger
  • Bransjeerfaring
  • Nøkelkvalifikasjoner

I tillegg får man se alle disse punktene i form av utfylt CV rapport ved å velge fanen Se på CV.