Underprosesser -registering, status og kartlegging/scoring

Prosesser brukes i modul Kompetanse for registrering av forskjellige prosesser.  Fanen Underprosesser kommer man til etter at man har registrert en ny hovedprosess og benyttes for å dele opp kompetansen. Det kan f.eks. være oppstart, gjennomføring, avslutning eller delelementer av IT som Word, Excel osv.

1. Man kommer til fane Underprosesser enten ved å ha registret en ny. Eller ved å ha trykket på Legg til underprosess i nedtrekkemenyen ved siden av prosessen i oversiktsfanen, om prosessen har støtte for underprosesser.

2. I fanen kan man så trykk knappen Legg til underprosess. Dette kan man gjenta så lenge man trenger flere elementer i prosessen.

Trykker man på knappen kommer man til avsnittet Legg til underprosess.

3. Gi navn til underprosessen

4. Definer så GAP  minimum på underprosessen. Dette er det man definerer at et minimum av antall ansatte må ha på denne prosessen. Benyttes f.eks. om det er visse minimumskrav til kompetanse i en avdeling.

5. Definer videre om denne underprosessen må fornyes etter x antall år.

6. Legg til forklaring på underprosessen.

7. Last opp eventuell dokumentasjon. F.eks. om man har en fil som forklarer prosedyren.

8. Legg til eventuell URL til prosedyre. F.eks. i modul Håndbok eller på intranett.

9. Trykk Lagre.

10. Gjenta dersom det er flere underprosesser eller trykk blyanten for å endre på den enkelte eller velge prioritet på rekkefølgen.

11. Etter at underprosesser er lagt til kan man prioritere rekkefølgen og trykke knappen Kompetanse for endre status på gjennomføring og kartlegge scoring. Dette kan man siden også gjøre på den enkelte ansatte i profilen eller for mange samtidig på oversiktssiden.

12. Til slutt kan man trykke knappen Fortsett. Er dette en selskapsprosess kommer man til fanen Gap Diagram. Er dette en Egen prosess kommer man til fanen Tilknytt der man legger til ansatte.