Hvordan registrere fravær på flere ansatte

Denne funksjonen brukes for å registrere fravær på flere ansatte som skal ha like fravær i samme periode, med forskjell på at man slipper å registrere fravær for hver enkelt ansatt.

Man kan samleregistrere fravær på to måter.

Enten å holde musepekeren over modulen Oppfølging og velge Samleregistrering fravær i undermenyen:

Eller å velge Masseregistrering i nedtrekks menyen øverst, under fanen Registrer fravær. Man trenger ikke fylle ut info her, bare å trykke på knappen Masseregistrering og da kommer man til neste side der man fyller ut alle informasjon.

1. Når man velger en av de to mulighetene for å komme til samleregistrering av fravær, får man først velge ansatte. I boksen til høyre velger man avdeling og trykker på knappen Vis for å liste opp de ansatte i den avdelingen.

2. Man velger ansatte man ville registrere fraværet for ved å sette hake på ved siden av de valgte ansatte og trykker på knappen Legg til som ligger i midten, mellom de to boksene.

3. Da havner de i boksen til venstre og under kan man fylle ut relevant informasjon for fraværet. Først velger man Fra dato og Til dato, for å sette opp periode disse ansatte skal være fraværende.

4. Neste felt er Kode man velger i nedtrekks menyen. Disse defineres under Innstillinger-Kodeliste og hver kode står for forskjellig type fravær.

5. Feltet Beregning velges også i nedtrekks menyen. Her bestemmer man om det skal være Full fravær, Fravær prosent eller Fraværstimer. De siste to brukes i tilfeller man er borte fra jobben men ikke hele dagen.

6. Til slutt kan man sette hake på feltet Legg til kommentar. Denne kommentaren kommer til å bli synlig i blant annet kalender på de ansatte.

7. Velger man å bruke kommentar feltet, dukker det opp et felt til der man kan skrive inn kommentaren.

8. Til slutt trykker man på knappen Registrere

Etter registrering kan man gå til Godkjenningsside og massegodkjenne fravær.