Godkjenning av fravær

Godkjenning av fravær er en nyttig funksjonalitet dersom registrering av fraværet også er den ansattes ansvar. Det betyr at det ikke er kun ledere som registrerer fravær i systemet, men at det er noen typer fravær som den ansatte selv registrerer via mobil.

Slik får lederen umiddelbar oversikt over registrert fravær og god kontroll på eventuell planlegging av ferie. Funksjonaliteten aktiveres under modulen Innstillinger og fanen Parameter, ved å huke av for Aktiver godkjennelse av fravær.

Fravær som ikke er behandlet, vises skravert i kalenderen. Etter godkjenning blir det vist i full farge.

1. Hold musepekeren over modulen Oppfølging og velg Godkjenning i undermenyen.

2. Her kan man filtrere spesifikt fravær etter Fornavn, Etternavn, Fra dato, Til dato og Status

3. Man markerer fraværet man vil behandle ved å sette hake på det. Da kan man godkjenne ett enkelt fravær eller utgjøre en massegodkjenning. Ved siden av knappen Godkjenn, har man mulighet til å avslå eller fjerne hvert fravær ved å trykke på knappen Avslå/Fjern. Ved avslag på ett fravær vil ledere bli bedt om å legge inn en kommentar som vil bli vist i epost til den ansatte.

4. Registrert fravær i siden for godkjenning kan utvides til å vise:

• Signatur/Oppretter
  • Beskrivelse (viser beskrivelsen fraværskoden ellers har i sitt oppsett)
  • Kommentar (begrunnelse hvorfor fraværet er avslått)

Er det lagt inn en kommentar på fraværsregistreringen vil dette være markert med ett grønt tegn. Kommentaren kan leses om man utvider raden.

5. Når fraværet er markert, så velger man i nedtrekksmenyen om man vil godkjenne eller avslå fraværet.

6. Deretter trykker man på knappen Bekreft

Etter godkjenning forsvinner registreringen fra godkjenningsside og i fanen Kalender i den ansattes profil, blir fraværet vist i full farge.

Her er det vist godkjent fravær "Syk 100% over 16 dager" på en ansatt i juni 2017.

OBS! Det er veldig viktig at man setter opp varslingsabonnement riktig, slik at lederen får varslingen når et fravær er registrert og at den ansatte får varslingen når fraværet er behandlet.