Registrering av Korttidsoppfølging med egenmeldingsskjema

I modul Oppfølging kan du registrere korttidsoppfølging. Her kan du legge til en rutine for utsending av egenmeldingsskjema, og sikre at disse kommer inn igjen. Korttidsoppfølging kan også benyttes dersom du har en sentral for registrering av egenmeldinger med varslinger til ledere.

1. Klikk på Registrer fravær øverst på forsiden.
  2. Fyll ut Ansatt feltet.

Når man fyller ut dette feltet vises det kalender på den ansatte i siste to måneder.

Fyll deretter ut Kode Egenmelding ved å velge i nedtrekksmenyen.

Neste to felter man må fylle ut er Fra dato og Til og med dato.

Velg mellom Heldagsfravær, Fraværsprosent eller Fraværstimer i nedtrekksmenyen.

For at Kommentar feltet skal vises opp, sett hake på Legg til kommentar.
    Denne kommentaren er en del av den forebyggende oppfølgingen og er ikke den samme som valget på å legge til kommentar i kalenderen. Kommentaren kan derimot sendes ut på varsling ved abonnering, f.eks. til leder når sentralbordet registrerer.

3. Dersom man ønsker å Registrere korttidsoppfølging, sett gjerne hake på den.

Da vises ytterlige et sett felter man skal fylle ut. Sett hake på feltet Generer egenmeldingsskjema.

4. Klikk på knappen Registrer.

Du kommer så til registrering av selve oppfølgingen der man fyller relevant informasjon. Først får man Basis oppfølgingsinformasjon som ble fylt ut i menyen øverst ved registrering.

5. Neste er Saksdetaljer - oppfølging med sett spørsmål man må svare på.
  6. Klikk Lagre.

I seksjonen Korttidsoppfølging på forsiden får man så opp gjeldende oppfølginger.

Her kan man trykke Bekreft for å avslutte saken dersom man f.eks. har fått inn signert egenmeldingsskjema. Eller man kan trykke på + for å endre dato for forventet tilbake eller legge til kommentar med samtale.

7. Dersom man vil sende ut egenmeldingskjemaet trykker man på den ansatte. Da kommer man til Korttidsoppfølging.

Her kan man velge å ta ut en PDF som man skriver ut eller å trykke SEND PDF direkte til en e-postadresse.

8. Klikk på blyanten for å endre den opprinnelige oppfølgingen mens bak + legger man til endret dato for forventet tilbake. Grønn hake er det samme som Bekreft på forsiden og avslutter oppfølgingen.

Man kan avslutte når egenmeldingsskjema er sendt eller først når den er signert og sendt i retur.
    Man derfor bør ta stilling til hva en korttidsoppfølging skal brukes til og hvilken rutine man skal benytte.

Korttidsoppfølging benyttes for øvrig også i enkelte sammenhenger med registrering av fravær og varsler til en bemanningssentral.