Definisjon av Farlige forhold

Definisjoner kan variere noe fra organisasjon til organisasjon mens dette er et eksempel på en generell definisjon.

Farlige forhold defineres som en uønsket hendelse som under litt andre omstendigheter kunne resultert i skade på personer, miljø og\eller materiell, eller observasjoner av manglende oppfyllelse av krav i henhold til HMS, både juridiske, forhold angitt i HMS-planen eller arbeidsgivers prosedyrer. Omfatter både reelle og potensielle avvik.