Fravær -ansattes registrering

I ansattportalen for modul Oppfølging kan den ansatte regisrere sitt eget fravær.

1. Trykk på Fravær i hovedmenyen.

2. Først fyller man ut Fra og med som begynnelsesdato for fraværet.

3. Neste er Til og med og står for slutt dato for fraværet.

4. Man trykker på blå knappen Fraværskoder. Disse kan administrator under innstillinger bestemme hvorvidt de skal være tilgjengelige i ansattportalen.

5. Da åpnes det et vindu med alle aktiverte koder i ansattportalen og man velger en ved å trykke på tilsvarende koden.

6. Man velger Fraværstype.

a) Dersom man velger Fraværsprosent under Fraværstype, kommer det et ekstra felt - Prosentvis felt der man skriver inn rette prosenten av fravær.

b) Hvis man velger Fraværstimer under Fraværstype, kommer det to ekstra felt - Fra tid og Til tid.

7. Trykk på Registrer fravær.

8. Etter registrering kan man skrive inn en Kommentar og Lagre og da blir vinduet lukket eller trykke på Lukk direkte og hoppe over kommentaren. Kommentaren blir lagret i fraværskalenderen for ansatt og leder og listes i menyen Godkjenning for leder.

9. Dersom varslinger for dette er abonnert på kan den ansatte på varsler på om fraværsregistreringen ble aksepter eller avslått til sin Innboks.