Registrering av farlige forhold

Definisjon farlige forhold finner man her.

Artikkelen gjelder dette punktet i prosessen.

1. Velg modulen skadebase i hovedmenyen.

2. Når man skal registrere ny hendelse trykker man på Pluss og så Opprett hendelse.

3. Man velger Farlig forhold i nedtreksmenyen.

3.1. Man må fylle ut Dato og Tid når farlig hendelsen skjedde.

3.2. I nedtreksmenyen Skadetype velger man Farlig forhold.

3.3. Man kan også velge skade undertype.

3.4. Neste felt er avdelingen der ulykken skjedde.

3.5. De siste to feltene er overskrift og nærmere beskrivelse av ulykken.

Her er det viktig å bruke kort og god forklaring i overskriften.

3.6. Trykk så på Opprett hendelse.

4. Deretter fortsetter lederen med videre registrering av opprettet hendelse

4. 1. Her får man to felter til for å beskrive nærmere faremoment. De ligger

under Beskrivelse. Disse typene kan defineres under Innstillinger - Skadekoder.                     Velg minst en faremoment og mulig skadevirkning.

4. 2. Man kan legge ved flere filer relevant til hendelsen.

4. 3. Man kan legge til vitne til hendelsen. Det kan enten være en ansatt i

firma eller en ekstern person.

Tips: Det er mulig å aktivere undertyper (f.eks. forskjellige avvikstyper). Dette feltet er en opsjon og kan variere fra ett til et annet firma. Man kan legge inn undertyper i innstillinger i hovedmenyen.

Det andre steg er alvorlighet.