Innledning

AMU i en bedrift er ment for kvalitetssikring av hele prosessen, fra begynnelsen til slutt. Utvalget er ansvarlig for å følge opp at saksbehandlingen er korrekt gjennomført.

Det er opp til AMU å beslutte om saken skal lukkes eller skal sendes tilbake til videre behandling. AMU kan legge inn kommentarer på hva som må forbedres, om det mangler informasjon, eller om det finnes lærings- og forbedringspunkter.

Hvem som gis tilgang til AMU varierer i forskjellige virksomheter. Noen ganger får alle personer i arbeidsmiljøeutvalget tilgang mens andre ganger opptrer HMS-ansvarlig som sekretær.