Skadeskjema til NAV, tidligere RTV-skjema

Denne artikkelen er tett knyttet til Ulykke med personskade.

1. Når lederen i et firma ønsker å registrere personskade på en ansatt, velger man JA eller NEI i feltene Skade med fravær og Medisinsk behandling.

1. 1. Dersom man velger JA på begge to eller kun på en av de to, må man

fylle ut skadeskjema til NAV.

1. 2. På bekreftelsen må man velge JA hvis personskade medførte fravær

eller medisinsk behandling. Da må man fylle ut skadeskjema til NAV.

1. 3. Hvis man sier NEI til utsending av skadeskjema til NAV, kommer man

seg ikke videre. Da må man endre på enten skadetype eller at

skaden ikke inneholdte fravær eller medisinsk behandling.

2. En annen mulighet er å velge NEI til medisinsk behandling og fravær.

2. 1. Hvis man velger NEI til medisinsk behandling eller fravær, dukker det

opp et spørsmål om saken skal meldes til NAV likevel.

2. 2. Hvis man velger JA må man fylle ut skadeskjema til NAV.

2. 3. Hvis man velger NEI blir saken endret til HMS-hendelse.

3. Når man skal fylle ut Skadeskjema til NAV må man være oppmerksom på at dette steget ikke kan fullføres hvis den skadede ikke er lagt til. Dette gjelder feltet Ansatt i avdeling.

Vær oppmerksom på at skadeskjema ikke kan fylles ut hvis det gjelder en ekstern person, dvs. noen som ikke er ansatt i dette firmaet.

4. Ved siden av ansattnavnet som ble lagt inn finner man den røde knappen registrering. Når skjemaet er fylt ut kan man trykke knappen  Fortsett.

Knappen må bli grønn slik at man kan komme seg til neste steg.

5. Selve skjemaet finner man ved å trykke på den røde knappen Registrering. Trykker man åpnes et nytt vindu med spørsmålene man må svare på slik at denne knappen blir grønn.

Disse dataene hentes fra organisasjonstrukturen eller profilkortet til den ansatte dersom det er tilgjengelig der.

Alle røde felter er obligatoriske.