Følg

Endringer av data i felter

Alle grunnleggende- og lønnsinformasjon om ansatte ligger under fanen Profil i ansattkortet.

1. Dersom man vil endre data i felter i ansattprofilen trykker man på Ny endring.

2. Det åpnes en ny side hvor man kan samtidig redigere så mange fetler som man vil. Alle felter er listet i fire kolonner: Felt, Nåværende verdi, Aktiver endring og Endre til.

3. Man kan velge enten å endre eller å slette den nåværende verdien. Dersom man vil slette den, er det bare å huke av for Aktiver endring. Da blir det lagret felt uten verdi, siden innholdet det skal endres til på høyresiden er tomt.

4. Dersom man vil redigere feltverdi eller legge til verdi der feltet er tomt, setter man inn den nye verdien i fritekstfelt. Boksen blir automatisk på.

Obs! Merk at dette også gjelder når man skal deaktivere en ansatt. Da må midterste hake være på mens haken til høyre må være av. Med andre ord skal man endre at den ansatte er aktiv, mens verdien skal være tom. Siden den ansatte ikke lenger skal være aktiv:

5. Endringsfelter er i samsvar med felter som redigeres. Det betyr at f.eks. friteksfelt endres ved å taste inn tekst, datofelt har kalender hvor man velger ny dato, opsjonsfelt gir deg muligheten til å gjøre et valg osv. 

OBS! I datofelter kan man benytte følgende formater: ddmmåååå, ddmmåå, dd.mm.åå, dd.mm.åååå og åååå-mm-dd.

6. Dersom et felt er satt å være skrivebeskyttet under modulen Innstillinger og fanen Feltadministrasjon , vil det stå en melding som sier dette. Verdien i dette feltet vil ikke kunne redigeres.

7. Under alle felter står det informasjon om når endringene skal aktiveres. For de fleste står det dagens dato.

For kunder som har aktivert fremtidige endringer av data i felter finnes det en kalender hvor man velger når endringene blir aktiverte.

Vær oppmerksom på at man må velge å endre alle felter på en gitt dato samtidig. Dersom det er endringer som skal aktiveres til en annen tid, lag de endringene separat, en om gangen.

8. Man kan redigere flere felter samtidig. Når man er ferdig med redigering, er det å skrolle helt ned til bunnen av siden. Der kan man legge inn kommentar til endringen etter behov.

9. Etter at man er ferdig med redigeringen, er det viktig å lagre endringer. Man kan alltid velge å avbryte prosessen. Da blit ingen endringer lagret.

Print Friendly and PDF
Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

0 Kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.
Levert av Zendesk