Redigere ansattprofilen

All grunnleggende- og lønnsinformasjon om den ansatte ligger under fanen Profil.

1. For å endre informasjon  i ansattprofilen klikker du på knappen Ny endring.
  2. Siden Endringer i profil åpner seg. Her gjør du endringer i informasjonen. ved å endre data i relevante felter. Alle felter er listet i fire kolonner: Felt, Nåværende verdi, Aktiver endring og Endre til.
  3. Du kan velge enten å endre eller å slette den nåværende verdien. Dersom du vil slette den, legger du ikke inn data i feltet og haker av Aktiver endring. Denne informasjonen er da blankt, siden innholdet det skal endres til på høyresiden er tomt.
  4. Dersom du vil redigere feltverdi eller legge til verdi der feltet er tomt, legger du inn den nye verdien i feltet. Boksen blir automatisk på.

Merk! Dette gjelder også når du skal deaktivere en ansatt. Da haker du av for at den ansatte ikke lenger skal være aktiv.

Merk! I datofelter kan du benytte følgende formater: ddmmåååå, ddmmåå, dd.mm.åå, dd.mm.åååå og åååå-mm-dd.

5. Dersom et felt er definert som skrivebeskyttet og dermed ikke kan endres, vil det stå en melding som sier dette.

Under alle felter står det informasjon om når endringene skal aktiveres. For de fleste står det dagens dato.

6. Du velger en dato for når endringene skal aktiveres.

Merk! Du må velge å endre alle felter på en gitt dato samtidig. Dersom det er endringer som skal aktiveres til en annen tid, lag de endringene separat, en om gangen.

7. Du kan redigere flere felter samtidig. Når du er ferdig med å endre, kan du legge til en kommentar.
  8. Klikk på knappen Lagre endring.
  9. Tar du i bruk feltet Tabelltype (Lønnsinformasjon) og velger Ukestabell, aktiveres feltet For antall uker. Her kan du definere antall uker ukestabellen skal gjelde for. Om du velger en av de andre alternativene (månedstabell, 14-dagerstabell og så videre) blir feltet For antall uker låst for redigering.tabelltype.png