Utbetaling av timer til lønn fra avspaseringssaldo

Når det gjelder mertid så setter man opp pr lønnsart hvorvidt den er beregnet på utbetaling, avspasering eller en kombinasjon. I tillegg til dette kan man også velge en variant der man trekker timer fra avspaseringssaldoen for utbetaling. For å få til dette må man sette opp en bestemt lønnsart for dette formålet. Kalkulering av en lønnsart settes for øvrig i lønnssystemet. f.eks. at 1 stk 50%overtid skal utbetales som 1,5t.

1. Søk opp den ansatte i søkefeltet og velg Timer slik at man kommer til Timeliste.

2. Det er vikting å ha lønnsarten som blir knyttet til dette valget, f.eks Timer til utbetaling. Man velger den i nedtrekksmenyen under timelista og skriver inn antall timer man skal få utbetalt, som på eksempel nedenfor.

3. Trykk på Lagre knappen.

4. Når man lagrer innlegget blir de timene overført fra saldo som ligger på høyre siden til lønnsartoversikt som ligger til venstre. Her har vi eksempelet på 2 timer mertid.

5. Husk på at man må godkjenne timelista i slutten av måned slik at endringene blir gjort. Når timelista med timer til utbetaling godkjennes, kommer det ingen timer over til neste måned hvis Ultimo saldo avspaseringstimer er 0.