Timeregistrering - standard arbeidstid

Registrering av standard arbeidstid

Timeregistreringen av arbeidstid må gjøres i nedtrekksmenyen øverst, i RH-kolonnen i timelista eller på mobil. Man kan senere endre på dette i RH i tilfelle det oppstod feilregistrering. Om timene ikke ble integrert i vårt system fra et annet, så må timene legges inn manuelt for hver dag.

1. Søk opp en bestemt ansatt i søkefeltet på hjemsiden. Når man begynner å skrive inn navnet kommer det opp tilsvarende forslag. Bruk snarveien ved å trykke på Timer og så kommer du deg videre.

2. Da kommer man til undermenyen Timelister og Timeoversikt under den, hvor man kan se alle dagene i den aktuelle måneden.

3. Her kan man liste opp hvilken måned man ønsker å se på. Om dette ikke er endret, blir kun aktuelle måneden synlig i Timeoversikt. Man velger måned eller år i nedtrekksmenyen og så trykker på røde knappen Velg for å oppdatere lista.

Dette er en uke i begynnelsen av måned med en timeført dag. Standard arbeidsdag i dette tilfellet er kl.08:00-16:00 med 30 minutters lunsj.

4. I menyen øverst finner man ikonet Timeregistrering.

5. Hvis ansatt var valgt tidligere, blir feltet for ansattnavn utfylt. Hvis ikke, kan man bare begynne å skrive i ansattfeltet og så kommer det opp her.

På den høyre siden velger man lønnsarter i nedtrekksmenyen. Vær oppmerksom på at lønnsarter settes opp i Innstillinger og det avhenger hvilke valg er tilgjengelige i menyen. Det er oppsettet av disse som avgjør om tiden er standardtid eller overtid/mertid. Navningen av disse er dermed helt sentral.

For at timelista skal bli oppdatert automatisk må hake på feltet Oppdater timeliste stå på.

Under Dato og Tid skriver man datoen man ønsker å føre time for. Antall timer beregnes automatisk. Man kan sette hake på om man vil inkludere trekk for lunsj. Det kan settes opp under Innstillinger om dette trekkes skal være standard av eller på. Trykk knappen Registrer til slutt.

6. Et pop-up vindu dukker da opp med informasjon om at timene er registrert. Trykk Ok.

7. Timelisten er da oppdatert. Men for at nettleseren skal oppdateres kan man trykke Velg i timelisten på nytt eller trykke F5 på tastatur eller oppdateringsknappen i nettleseren din. Da blir de innlagte dagene synlige i tabellen både hver for seg samt total antall arbeidede timer fratrukket lunsj. De ligger i den gule linjen både for hver uke og den måneden helt nederst.