Registrering av fraværskode avspasering

Fraværskoden med undertype avspasering brukes til å trekke fra flexisaldoen for avspasering om man registrere denne i from av timer eller %.

Man kan også kobles fraværskoden til tilsvarende lønnsart for å vise timer tatt ut til avspasering til lønn. Dette gjør det lettere å ha oversikt over avspaserte timer senere. Avspaserte timer blir da synlige i timeliste.

Merk! Timer tilhørende fraværskoden Avspasering blir før i + på lik linje med alle fraværskoder på dagslinjen. Men trekkes spesielt i saldoen ned til høyre i timelisten.

1. Først søker man opp den ansatte i søkefeltet og velger underfanen Ansatt.

2. Når man kommer til ansatt-siden trykker man Registrer fravær øverst i menyen.

3. Da kommer man på denne siden. Her kan man fylle ut alle nødvendige informasjon.

4. Siden ansattnavnet er allerede registrert, neste felt man må fylle ut er Kode. Man velger en av de kodene i nedtrekksmenyen. Koden bestemmer hva slags fraværet det gjelder.

5. Neste steg blir da registrering av dato. Fra dato og Til og med dato i kalenderen. Kalenderen dukker opp når man trykker på datofelter.

6. Det siste steget er å fylle ut fraværets lengde. Man velger opp i nedtrekksmenyen.

7. Man kan legge til kommentar også. Hvis man setter hake på Legg til kommentar? dukker det opp kommentar-feltet.

8. Man kan også sette hake på korttidsoppfølging. Da dukker det opp flere felter å fylle ut.

9. Trykk Registrer.

10. Registreringen blir da synlig i kalenderen ved siden av registreringsknappen.

11. Man kan finne registrert avspasering i saldoen nede til høyre i timelisten: