Brukere

Trenger man å redigere rollen til flere brukere samtidig, kan man bruke funksjonaliteten som heter Masseoppdatering.

1. Trykk på Innstillinger og Masseoppdatering

2. Velg underfanen Brukere

3. Det kommer opp to vinduer.

4. I det høyre vinduet listes det opp alle brukere med rollen man velger i filteret. Dersom det er mange brukere, kan man bla gjennom flere sider.

5. Da huker man av for de brukerne som man vil endre rolle på, trykker på Legg til som finnes mellom vinduene og alle markerte brukerne blir listet opp i det venstre vinduet. Man kan alltid kanselere prosessen ved å markere brukere i det venstre vinduet og trykke på Fjern. Dersom man filtrerer f.eks. rollen Leder og alle ledere som blir listet opp i den høyre vinduet vil også ha rollen Mobil, da setter man hake på feltet Brukernavn og da blir alle disse ansatte markerte slik at alle skal få Mobil rolle tildelt.

6. Nå er man klar til å redigere brukerne. Man velger rollen i filteret under og så velger man om man skal legge til rollen eller fjerne den. Hvis man ville legge til en ny rolle, velger man ny rolle i nedtrekks menyen under feltet Rolle og så trykker på knappen Ny rolle. Da skal man ha en rolle til ved siden av den primære rollen man har.

8. Når endringen er gjort, kommer det opp meldingen som bekrefter dette.

OBS! Man bør ikke oppdatere siden før all jobben med utvalgte brukere er ferdig for at man ikke skal miste brukere fra listen. For eksempel, om man fjerner rollen Leder på brukerne i den venstre vinduet og oppdaterer siden, skal det komme opp tomme vinduer på begge sider. Når man skal søke etter brukere med rolle Leder, skal de redigerte brukerne ikke være med, fordi de ikke har denne rollen lenger. Siden de har ingen rolle lenger, skal man måtte finne dem fram under fanen Brukeradmin og legge til roller på dem der. Det må man gjøre for en bruker om gangen.