Hoved -registrering av hovedprosess

Prosesser brukes i modul Kompetanse for registrering av forskjellige prosesser eller realkompetanse, enten egne for en avdeling, eller pålagte selskapsprosesser på avdelingsnivå. Fanen Hoved kommer man så til når man registrerer nye prosesser.

1. Hold musepekeren over modulen Kompetanse i hovedmenyen.

2. Velg Prosesser i undermenyen.

3. Man får da listet opp alle registrerte prosesser som ligger på siden. For å legge til en ny prosess, trykk knappen Legg til prosess.

4. Man kommer da til fanen Hoved.

5. I avsnittet Prosess skjema man må fylle ut registrering av ny prosess. På det første feltet kan man sette hake på dersom det ikke finnes noen underprosesser knyttet til selve prosessen. Skal man benytte kartlegging og scoring må man ha en underprosess.

6. Dersom man setter hake på det tidligere steg, så får man opp et felt til. Det feltet er GAP minimum der man skal skrive inn tall manuelt. Dette feltet brukes for å sette opp grense for minimum antall mennesker som må ha gjennomført prosessen.

7. I tilfelle man ikke har noen underprosesser, så hopper man over GAP feltet og går direkte til Avdelingen.

8. Under Prosess navn skriver man inn hva prosessen heter.

9. Fornyes etter år bruker man for å skrive inn tall manuelt dersom prosessen skal fornyes etter en bestemt tid.

10. Man kan skrive en Forklaring dersom nødvendig for den prosessen.

11. Man velger Prosesstype i nedtrekksmenyen. Det er kun typen Selskapets prosesser som er tilknyttet avdelingsstrukturen og eventuelt filtrert på stillinger vil automatisk dukke opp på ansatte. Egne prosesser er tilgjengelig for ansatte ut i fra avdelingsstrukturen. Men legges ikke til automatisk.

12. Man kan laste opp eventuell fil til dokumentasjon på prosessen ved å trykke knappen Last opp.

13. Man kan også sette inn relevant URL i tilsvarende feltet. F.eks. til prosedyre på intranettet eller i modul Håndbok.

14. Trykk Lagre til slutt.

15. Dersom man ikke har satt at prosessen ikke har underprosesser blir så videresendt til fanen Underprosesser.