Samtale matrise

I modulen Medarbeidersamtaler og underfanen Statistikk, finner man en evaluerings matrise som viser resultat av vekting og skåring. Om vekting og skåring ble brukt ved gjennomføring av medarbeidersamtaler, vises resultatene i denne matrisen.

Denne funksjonaliteten er knyttet til selve samtalen man gjennomfører med den ansatte. Om man har valgt å benytte skåring og vekting i en mal, blir resultatet med i diagrammet. Administrator setter dette opp ved å lage medarbeidersamtaler mal i Innstillinger - Medarbeidersamtaler - Mal for medarbeidersamtaler og bestemme om bruk av skåring og vekting skal aktiveres.

Antall kvadrater i matrisen er avhengig av hvilke verdier man har valgt å benytte i malen. Om man har valgt å benytte verdien 1-10, skal matrisen bestå av 100 kvadrater (10 kvadrater vertikalt for score og 10 kvadrater horisontalt for vekt).

Prikkene som ligger i diagrammet skal være den samme fargen som kvadrater i bakgrunn, bare sterkere. Om man holder musepekeren over prikken, kan man se prosent svar som fikk denne score og vekt. Summen beregnes på denne måten: ((antall svar med x score og y vekt)/(sum av alle svar)*100%). Dette vil si at alle prikker skal gi en sum på 100% totalt.

Her er et eksempel:

Administrator har laget en mal hvor 4 spørsmål skal benytte vekting og scoring. Administrator har valgt å bruke standarde verdier for vekting og scoring (1-5). Denne malen ble brukt til medarbeidersamtaler mellom en leder og en ansatt. Resultat av vekting og scoring lederen har registrert er følgende:

Spørsmål 1: Score - 3 Vekt - 5

Spørsmål 2: Score - 1 Vekt - 1

Spørsmål 3: Score - 5 Vekt - 5

Spørsmål 4: Score - 2 Vekt - 4

Når man da går til Statistikk siden og velger å se på denne malen, ser samtale matrisen slik ut:

Holder man musepekeren over den grønne prikken i nederste venstre hjørne, får man se at prosenten ligger på 25. De tre andre prikker skal også ligge på 25% og derfor har alle prikker samme størrelse. Sammen gir de en sum på 100. Jo flere vekting og scoring varianter blir registrert ved utfylling av malen, desto mindre er de prikkene i diagrammet og prosenten er lavere.

I vårt eksempel ble den samme malen brukt på en annen ansatt hvor følgende ble registrert for vekting og scoring:

Spørsmål 1: Score - 1 Vekt - 5

Spørsmål 2: Score - 5 Vekt - 1

Spørsmål 3: Score - 3 Vekt - 5

Spørsmål 4: Score - 4 Vekt - 4

I dette tilfelle kommer matrisen til å se slik ut:

Her kan vi se feks. at den grønne prikken som ligger i nederste venstre hjørne er blitt mindre. Dette fordi det nå ligger flere resultater av vekting og scoring for denne malen.

Man kan filtrere å se på resultat av vekting og scoring på en mal ved å velge avdeling, år og mal.

I tillegg til dette har man mulighet til å laste ned samtale matrisen ved å trykke på knappen PDF utskrift.

Her er et eksempel på samtale matrise i PDF-format.