Registrere fravær

Du kan enkelt registrere fravær på en dag. Fravær kan være av forskjellige typer, og du velger type for å registrere hva slags fravær det er, i tillegg spesifiserer du om fraværet gjelder for en hel dag, antall timer eller prosent.

1. Trykk på Fravær i hovedmenyen.
  2. Siden Fravær åpner seg.
  3. Trykk på menypunktet Registrer fravær
    • Fra og med - skriv inn dato for når fraværet startet
    • Til og med - skriv inn dato for fraværets slutt
    • Trykk på Fraværskoder. En liste med fraværskoder åpner seg. Trykk på en kode for å velge den

• Fraværstype - heldagsfravær er automatisk valgt. Men hvis fraværet gjelder deler av en dag velger du enten Fraværsprosent som åpner feltet Prosent og skrive inn en %, for eksempel 50% eller du kan velge Fraværstimer og registrere lengden på fraværet i feltene Fra tid og Til tid
    • Opprett hendelse i ekstern kalender - hake av for denne for å legge fraværet i ekstern kalender, som for eksempel Outlook
    • Kommentar - her kan du legge til en kommentar vedrørende fraværet. Leder vil nå kunne se denne kommentaren. I tillegg vil det indikeres at fraværet har en kommentar i fraværskalenderen
  4. Trykk på Registrer fravær.
  5.  Et vindu vises som bekrefter at fraværet ble registrert. Klikk Lukk vindu for å lukke vinduet.

Hvis det i firmaet er satt opp at ansatte skal motta varslinger, vil du motta en epost når fravær (sykdom, ferie eller annet type fravær) enten blir godkjent eller avslått.