Registrere fravær

Du kan enkelt registrere fravær på en dag. Fravær kan være av forskjellige typer, og du velger type for å registrere hva slags fravær det er, i tillegg spesifiserer du om fraværet gjelder for en hel dag, eller noen timer.

1. Trykk på Fravær i hovedmenyen.
  2. Siden Fravær åpner seg.
  3. Trykk på menypunktet Registrer fravær
    • Fra og med - skriv inn dato for når fraværet startet
    • Til og med - skriv inn dato for fraværets slutt
    • Trykk på Fraværskoder. En liste med fraværskoder åpner seg. Trykk på en kode for å velge den

• Fraværstype - Heldagsfravær er automatisk valgt. Men hvis fraværet gjelder deler av en dag velger du enten Fraværsprosent som åpner feltet Prosent og skrive inn en %, for eksempel 50% eller du kan velge Fraværstimer og registrere lengden på fraværet med feltene Fra tid og Til tid
  4. Trykk på Registrer fravær.
  5. Et vindu vises hvor du kan velge å legge inn en kommentar rundt fraværet. Hvis du ikke ønsker å skrive en kommentar trykk på Lukk. Eller skriv en kommentar og trykk på Lagre. Kommentaren blir lagret. Leder vil nå kunne se denne kommentaren. I tillegg vil det indikeres at fraværet har en kommentar i fraværskalenderen.
    Hvis det i firmaet er satt opp at ansatte skal motta varslinger når fravær (sykdom, ferie eller annet type fravær) enten blir godkjent eller avslått.