Følg

Gransking av hendelser

Gransking består av to deler - Del 1 (generelle spørsmål) og Intervju
(kun for Ulykke med personskader).

Gransking for Personskader er litt forskjellig fra Gransking for HMS-hendelser og Farlig forhold.

 

1. Først må man svare på de generelle spørsmålene angående skaden. Vær oppmerksom på at disse spørsmålene kan være egendefinerte. Man kan ikke slette eksisterende spørsmål, men superbruker har mulighet til å lage nye i Innstillinger og legge dem inn i intervjuskjema. Egendefinerte spørsmål seksjonen eksisterer ikke for HMS hendelser og farlige forhold.

 

2. Ved siden av hvert spørsmål kan man legge til eget tiltak på hva som ble gjort for å hindre at dette skjer igjen. Trykker man knappen Nytt tiltak så åpnes det vinduet øverst på siden for å fylle ut tiltakinformasjon. Trykk Lagre når du er ferdig.

opprette_tiltak.png

 

 

3.  Neste steg inneholder Rotårsak-analyse (5x hvorfor). Det spørsmålet som stilles her (5 ganger) er Hvorfor oppstod hendelsen/det farlige forholdet? Man har fem felter ved siden av hver fem spørsmålene der man skal beskrive hvorfor det skjedde. Grunnen for fem hvorfor-spørsmålene er å finne den bakenforliggende årsak til personskaden, HMS-hendelsen eller det farlige forholdet og så komme fram til det riktige tiltaket/de riktige tiltakene som hindrer at dette skjer igjen. Fortsett å spørre til rotårsakene er funnet. Man kan komme frem til rotårsakene før man har stilt Hvorfor-spørsmålene fem ganger.

 

4. Etter at man har kommet til selve rotårsaket, kan man legge til tiltak på det.

 

5. Trykk Lagre og fortsett når du er ferdig.

 

6. Den andre delen av Gransking er Intervju. Her må man fylle ut grunnlegende informasjon knyttet til intervjuet samt flere Generelle spørsmål relevant for hendelsen. Man kan også laste opp relevante filer (som f.eks. skadebildet). Klikk på knappen Lagre

OBS! Dette steget eksisterer kun for ulykker med personskade.

 

7. Man kan deretter legge til ytterligere intervjuer dersom det finnes flere vitner.  Man kan starte opp et nytt intervju ved å trykke på knappen Nytt intervju. Da kommer man et steg tilbake fordi dette ser det samme ut som intervjuet til det opprinnelige vitnet.

 

8. Hvis dette ble gjort på en riktig måte, blir begge delene av denne seksjonen farget grønt. Klikk på Fortsett.

OBS! I Innstillinger - Skadebase - Parameter har superbruker mulighet til å bestemme alvorlighet for visning av gransking i saksprosessen. Om gransking er obligatorisk, må saksbehandler gå gjennom dette steget i saksprosessen.  

 

Det fjerde steg er standard sammendrag.

Print Friendly and PDF
Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

0 Kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.