Registrere fravær på flere ansatte samtidig

Denne funksjonen brukes for å registrere fravær på flere ansatte med samme fravær i samme periode.

1. Du kan registrere massefravær enten ved å holde musepekeren over modulen Oppfølging og velge Samleregistrering fravær i undermenyen, eller ved å klikke på menypunktet Registrer fravær fra fanemenyen. Du trenger ikke fylle ut info her, bare klikk på knappen Masseregistrering
  2. Siden Registrere fravær på flere ansatte åpner seg. I boksen til venstre velger du avdeling og klikker på knappen Vis for å liste opp ansatte i den avdelingen. 03.png
  3. For å markere en ansatt klikker du på den ansatte. En hake vises i avhakingsboksen. Klikk på knappen Legg til for å legge de over i boksen til høyre .
  4. Sett lengden på fraværet ved å sette en Fra dato og Til dato.
  5. Velg fraværskode i listefeltet Kode. Koden forteller hva slags type fravær det er snakk om.
  6. I feltet Beregning velger du mellom Fullt fravær, Fravær prosent eller Fraværstimer. De siste to brukes i tilfeller man er borte fra jobben men ikke hele dagen.
  7. Hvis du ønsker å legge til informasjon rundt fraværet setter du hake på feltet Legg til kommentar. En tekstboks vises. Denne kommentaren kommer til å bli synlig i blant annet i fraværskalenderen på de ansatte.
  8. Klikk på knappen Registrere

Etter registrering kan du godkjenne fraværet (hvis denne funksjonen er benyttet).