Registrering av fravær

Forhåndsbetingelser: En arbeidsplan være knyttet til den ansatte. Finnes det ingen arbeidsplan vil ikke fravær kunne registreres.

Registrering av fravær i modulen Oppfølging gjøres ved å benytte funksjonaliteten Registrer fravær på toppen av siden.

1. Klikk på fanen Registrer fravær øverst i på siden.
    • Ansatt - klikker du på denne når du har den ansatte sin profil åpen vises navnet automatisk. Hvis ikke, begynne å skrive inn navnet til den ansatte, en liste over navn vises, klikk på navnet for å velge denne ansatte.

Når du har valgt den ansatte, blir det synlig to måneders kalender på den ansatte. Er det registrert fravær på den ansatte, er dette synlig i kalenderen. Du kan bla deg måneder tilbake eller fremover.

• Kode - klikk på pilen i feltet for å se listen over fraværskoder. Klikk på koden for å velge den.
    • Fra dato og Til og med dato - her spesifiserer du hvilken dato fraværet startet og hvilken dato det varte til. Velg dato ved å klikke på kalender-ikonet i disse feltene
    • I feltet velger du lengden på fraværet - Heldagsfravær, Fraværsprosent eller Fraværstimer. For de to siste typene vil et felt vises hvor du må oppgi henholdsvis en prosentverdi eller antall timer
    • Legge til kommentar - hake av dette alternativet hvis du ønsker å legge til en kommentar rundt fraværet. En tekstboks vises hvor du skriver inn kommentaren
  2. Når du har fylt inn informasjonen om fraværet, klikk på knappen Registrer.
  3. Det registrerte fraværet blir da synlig i den ansattes profil under fanen Kalender. Hvis funksjonen Godkjenning av fravær er aktivert vil fraværet som ikke er behandlet vises skravert. Fraværet som har blitt godkjent vises i solid farge og eventuell kommentar indikeres med en rød trekant. For å se detaljer om fraværet kan du holde musepekeren over fraværet.

Tips! Du kan også registrere fravær på en ansatt ved å klikke på en dag i den ansattes kalender ( i ansattprofilen). Det er kun mulig å registrere fravær på én dag av gangen.