Registrering av fravær

Registrering av fravær i modul Oppfølging gjøres som oftest ved hjelp av nedtreksmeny på toppen av siden.

1. Trykk på fanen Registrer fravær øverst i menyen på Hjem-siden og du får frem en registreringsmeny.

Skriv inn ansattnavn i feltet Ansatt, når du begynner å skrive vil en liste vises. Klikk på den ansatte.

2. Når du har valgt den ansatte, blir det synlig to måneders kalender på den ansatte. Er det allerede noe registrert fravær på den ansatte, er dette også synlig i kalenderen. Man kan bla til venstre og til høyre gjennom den.
  3. Til høyre for feltet Ansatt er det feltet Kode. I listen med fraværskoder velger du koden.

Da kan du fylle ut Fra dato og Til og med dato ved å trykke på kalenderen og velge datoer.

I nedtrekksfeltet til høyre for dato felter, velger man hva slags fravær som skal registreres: Heldagsfravær, Fraværsprosent eller Fraværstimer.

4. Du kan også velge å legge til kommentar ved å hake av for det. Det kommer da opp en tekstboks hvor du skriver inn kommentaren.
  5. Når du har fylt inn informasjonen om fraværet, klikk på knappen Registrer.

Det registrerte fraværet blir da synlig i den ansattes profil under fanen Kalender. Velger du funksjonen Godkjenning av fravær, vil fraværet som ikke er behandlet vises skravert.

Fraværet som har blitt godkjent vises i full farge og eventuell kommentar med en liten rød trekant. Vil man se detaljert hva som var registrert, er det bare å holde musepekeren over fraværet.

Tips! En annen metode er å gå inn i kalenderen til en ansatt, trykke på en dato og legge til eller fjerne fravær på enkeltdager der. Men dette må ikke benyttes om man har innført godkjenning av ansattes fraværsregistrering.