Registrering av fravær

Registrering av fravær i modul Oppfølging gjøres som oftest ved hjelp av nedtreksmeny på toppen av siden.

1. Trykk på fanen Registrer fravær øverst i menyen på Hjem-siden og du får frem en registreringsmeny.

2. Skriv inn ansattnavn i feltet Ansatt og velg ønskede person.

Når man har valgt den ansatte, blir det synlig to måneders kalender på den ansatte. Er det allerede noe registrert fravær på den ansatte, er dette også synlig i kalenderen. Man kan bla til venstre og til høyre gjennom den.

3. Til høyre for feltet Ansatt er det feltet Kode. I listen med fraværskoder velger man denne som skal registreres.

4. Da kan man fylle ut Fra dato og Til og med dato ved å trykke på kalenderen og velge datoer.

5. I nedtrekksmenyen til høyre for dato felter, velger man hva slags fravær som skal registreres: Heldagsfravær, Fraværsprosent eller Fraværstimer.

6. Man kan også velge å legge til kommentar ved å huke av for det. Det kommer da opp en tekstboks hvor man kan skrive inn sin kommentar.

7. Når man har fylt ut skjemet, trykker man Registrer.

8. Det registrerte fraværet blir da synlig i den ansattes profil under fanen Kalender. Bruker man  funksjonen Godkjenning av fravær, vil fraværet som ikke er behandlet vises skravert.

Fraværet som har blitt godkjent vises i full farge og eventuell kommentar med en liten rød trekant. Vil man se detaljert hva som var registrert, er det bare å holde musepekeren over fraværet.

Angrer man på registrering av fravær, kan man lett fjerne det.

Tips! En annen metode er å gå inn i kalenderen til en ansatt, trykke på en dato og legge til eller fjerne fravær på enkeltdager der. Men dette må ikke benyttes om man har innført godkjenning av ansattes fraværsregistrering.