Registrering av hms-hendelser

Selve definisjonen på hms-hendelser finner man her.

Artikkelen gjelder dette punktet i prosessen.

1. Velg modulen skadebase i hovedmenyen.

2. Når man skal registrere ny hendelse trykker man på Pluss og så Opprett hendelse.

3. Man velger Hms-hendelse i nedtreksmenyen.

3.1. Man må fylle ut Dato og Tid når hendelsen skjedde.

3.2. I nedtreksmenyen Skadetype velger man Hms-hendelse.

3.3. Man har mulighet til å velge skade undertype.

3.4. Neste felt er avdelingen der hendelse skjedde.

3.5. De siste to feltene er overskrift og nærmere beskrivelse av

observasjonen.

Her er det viktig å bruke kort og god forklaring i overskriften.

3.6. Trykk så på Opprett hendelse.

4. Deretter fortsetter lederen med videre registrering av opprettet hendelse.

4. 1. Her får man to felter til for å beskrive nærmere faremoment. De

ligger under Beskrivelse. Velg minst en faremoment og mulig skadevirkning.                               Typene defineres under Innstillinger - Skadekoder

4. 2. Man kan legge ved flere filer relevant til hendelsen.

4. 3. Man kan legge til vitne til hendelsen. Det kan enten være en ansatt i

firma eller en ekstern person.

Tips: Det er mulig å aktivere undertyper (f.eks. forskjellige avvikstyper). Dette feltet er en opsjon og kan variere fra ett til et annet firma. Man kan legge inn undertyper i Innstillinger i hovedmenyen.

Det andre steg er alvorlighet.