Registrering av mertid eller overtid

Mertid registreres på vanlig måte men det er oppsettet av lønnsarten som definerer om det er mertid eller overtid. Mertid er lønnsarter som er satt opp til å listes i mertidskolonnen i timelisten. Navnene varierer fra bedrift til bedrift og det er administrator av løsningen som bestemmer hva de skal hete og hvordan de settes opp ut i fra hva de skal brukes til.

Overtid regnes som en type mertid. Man kan sette opp forskjellige typer overtid (f.eks. overtid 50%, overtid 100%, osv.) Når det gjelder overtid kan man velge å få den regnet som en del avspasering og en del lønn eller en blanding. I tilfelle av blanding en del avspasering og en del lønn kan man velge å få større del lønn og mindre del avspasering eller større del avspasering og mindre del lønn etter hva som er avtalt.

Kalkulering av ovetidsprosent utføres i lønn, mens antallet timer føres her.

Registrering av mertid fra toppen (nedtrekksmenyen)

1. Først søker man opp i søkefeltet den ansatte man ønsker å føre timer til.

2. Da velger man Timeregistrering i menyen øverst på toppen.

3. Lønnsart velger man i nedtrekksmenyen. Som sagt, lønnsarter defineres av administrator i Innstillinger og det er opp til dem hva de skal hete (hva som ligger i nedtrekksmenyen på lønnsarter). Sett hake på å oppdatere timelista slik at endring blir synlig der også. Når man setter opp Dato og Tid, blir antall arbeidede timer automatisk kalkulert. Lunsj kan være inkludert eller ikke. Hake på betyr at lunsj er inkludert. Kommentar kan man legge til slik at det blir klart senere hva dette gjaldt.

Vær oppmerksom på at standard arbeidstid bør være registrert først slik at man kan registrere mertid.

4. Når man fyller ut disse informasjon, dukker det opp en pop-up melding om at timene er registrerte. Trykk Ok og så F5 for å oppdatere nettleseren slik at endringen blir synlig i timelista.

Registrering av mertid fra RH (på den høyre siden i timelista)

1. Først søker man opp den ansatte man ønsker å føre timer til. For snarveien klikk fanen Timer. Da havner man direkte på timelista. Ved siden av den dagen man ønsker timeført finner man tre ikoner. Klikk RH for å registrere mertid.

2. Man kommer da til denne siden. Her bør man velge tilsvarende Navn i nedtrekksmenyen (lønnsart settes opp av administrator i Innstillinger). Kategorien velges også i nedtrekksmenyen. Da er det å sette opp tid Fra og Til og sette hake på om lunsj skal være inkludert eller ikke. Trykk Legg til ny. For at endringen blir synlig i timelista, trykk Oppdater timeliste.

Slik registrerer man timer for hver dag for hver enkelt ansatt.

Registrering i mobil/ansattportal

Registrering for ansatte finner du her. Merk at man kan filtrere lønnsarter etter stillingsbetegnelse slik at ikke alle får tilgang på overtid eller mertid.