Forskjellige måter man kan bruke timelisten på

Du kan lage arbeidsplan ved hjelp av integrasjon som standard arbeidsplan eller manuelt som egendefinert plan. Det er også mulig å ha standard arbeidsplan med noen avvik som egendefinert (f.eks. bevegelige helligdager).

Alle eksemplene nedenfor er fra forskjellige firmaer som bruker modulen etter behov og er ikke standard måte å bruke dem på. Det er opp til lederen i et firma å bestemme hva som passer best og hvilket behov de har fra modulen.

Forskjellige måter for å bruke modulen Timeføring

• Ansatte kan klokke seg inn og ut på mobil, øverst i menyen eller i RH. Arbeidsplan kan være standard (hovedsakelig ved integrasjon eller planlegging) eller egendefinert. Det er også mulig å ha blanding av de to.
  • Lederen sjekker timelista før godkjenning og legger til lønnsarter. Det er også mulig å fylle ut lønnsarter tilknyttet plan i planlegging, for eksempel skifttillegg kveld, og så videre.
  • Inn- og utklokkinger kan være integrert og da er det leder som kan gå over dette for å sjekke.
  • Man kan bruke "+-" ved hjelp av avspaseringskoden integrert. Jobber man mindre blir det "-", jobber man mer blir det "+" i timelisten.
  • Plan kan genereres automatisk eller ved bruk av planlegging.
  • Timer kan registreres som blanding av å registrere i RH delvis og delvis fra timeregistrering etter ansattform.
  • Dersom arbeidsplanen er standard ved hjelp av integrasjon eller planlegging, timeregistreres det kun avvik.
  • Man kan sette opp bruk av plantid under Innstillinger>Planlegging>Innstillinger.

Overtid

• Overtid kan være inkludert i lønnen eller ikke (settes opp riktige lønnsarter i Innstillinger). Vær oppmerksom på at systemet ikke kan gjenkjenne at noen jobbet ekstra, det vil si overtid må legges inn manuelt.
  • Man kan føre overtid i form av timeregistrering med lønnsart for for eksempel Overtid med 50% tillegg, Overtid med 100% tillegg, Overtid avspasering 50%, Overtid avspasering 100%, og så videre. Ved registrering av overtid skriver man hvordan man ønsker det regnet (om det gjelder en blanding av avspasering og lønn - kan være mer i lønn og mindre del i avspasering eller mer i avspasering og mindre i lønn).
  • Hvis man klokker seg inn/ut kan man ved utklokkingen søke opp seg selv og velge overtid eller timebank. Hvis man velger overtid, skriver man i kommentar om man ønsker alt utbetalt eller kun % satsen og resten til timebank.
  • Noen bedrifter velger å ha alt avspasert time mot time og ingenting til lønn.
  • Avspasering kan registreres som fravær. Det betyr da at det tas ut til timebank. Godkjenning kan brukes eller ikke - det er opp til bedrifter å bestemme for seg selv.
  • Overtid kan være alt utbetalt eller kun delvis.
  • Overtid på skifter kan være likt på den på dagtid men kan få skifttillegg på plan og overtid. Dette avtales med leder.
  • Alle tillegg kan ha flere forskjellige lønnsarter for forskjellige typer tillegg. Lønnsartene setter man opp i lønnsarter under Innstillinger. Eksempler på dette er Vanlig overtid, Overtid med 200% tillegg dagskift, og så videre.
  • Ansatte med fastlønn som har standard arbeidsplan lagt inn ved integrasjon kan timeregistrere overtid som lønnsarter og som eksporteres videre til lønn. Ellers må de registrere time mot time avspasering.
  • Timelønnede kan for eksempel registreres dag for dag og legger til ekstra lønnsart i form av overtid (50%, 100%, osv).

Mertid

• Mertid kan føres til avspasering time mot time, kun lønn eller en blanding av de to. For avspasering i mertid bruker man fraværskoden Avspasering.
  • Det kan være timeregistrering for både mertid og overtid, der mertid fremmkommer visuelt men teller vanlig arbeidstid.
  • Hvis man setter opp manuelt, kan overtid være 0% og så går mertid automatisk til timebank.
  • Lønnsart satt opp som mertid 0% gir til plusstid i enkelte tilfeller, men det varieres også fra et firma til et annet.