Registrere avsapasering på ansatt

Fraværskoden med undertype avspasering brukes til å trekke fra flexisaldoen for avspasering om man registrere denne i form av timer eller %.

Fraværskoden kan kobles til tilsvarende lønnsart for å vise timer tatt ut til avspasering til lønn. Dette gjør det lettere å ha oversikt over avspaserte timer senere. Avspaserte timer vises da i timelisten.

Merk! Timer tilhørende fraværskoden Avspasering blir før i + på lik linje med alle fraværskoder på dagslinjen. Men trekkes spesielt i saldoen ned til høyre i timelisten.

1. Søk opp den ansatte i søkefeltet og velg lenken Ansatt fra menyen som vises.
  2. Siden Personlig|Ansattprofil åpner seg.
  3. Øverst på siden klikker du på menypunktet Registrer fravær.
  4. Et registreringsskjema åpner seg hvor du fyller inn informasjon slik som Kode som spesifiserer hva slags type fravær det er, datoperiode og så videre. Ønsker du å legge inn en kommentar haker du av for Legg til kommentar? En tekstboks vises hvor du skriver inn ønsket tekst.

5. Klikk på knappen Registrer. Kalenderen oppdateres og viser dager som er avspasert.
  6. Du finner informasjon om registrert avspasering i saldoen nede til høyre i timelisten.