Sykmeldinger

I modulen Oppfølging er det støtte for opprettelse av digitale sykmeldinger. Denne funksjonaliteten kan benyttes om du for eksempel ikke har sertifikat fra NAV og ikke skal importere digitale sykmeldinger fra Altinn.

1. Søk opp den ansatte i søkefeltet og klikk på menypunktet Sykefravær.
  2. Klikk på underfanen Sykmeldinger. Her ser du en oversikt over opprettede sykmeldinger.
  3. Oversikten gir deg grunnleggende informasjon om sykmeldingen, slik som dato fra og til, behandlingsdag, hvem sykmeldingen ble registrert av og sykdomstilfelle t.o.m. Trykker man på tannhjul-symbolet i kolonnen Handling, kan man redigere eller slette sykmeldingen, samt se detaljer om sykmeldingen.
  4. For å legge til ny sykmelding, klikk på knappen Legg til sykmelding.
  5. I den første seksjonen skriver du navnet på arbeidsgiver oppgitt av legen og dato på sykdomstilfelle f.o.m. Ansattes navn og fødselsnummer har du ikke mulighet til å redigere ved opprettelse av sykmeldingen. Denne informasjonene hentes fra profilen.
  6. I del to registrerer du Aktivitet i perioden. Her setter du først og fremst Fra og med dato samt Til og med dato for sykmeldingen.
  7. Neste felt er Arbeidsevnen i perioden. Valg av arbeidsevne vil enten åpne eller lukke visse felt i denne seksjonen.
    1. Den ansatte er ikke i stand til å jobbe (100% sykmelding) 100_sykmelding.png

Velger du dette alternativet, er det ikke mulig å endre feltet Sykmeldingsgrad (100% i alle tilfeller, uansett stillingsprosent registrert i profilen). I feltet Beskrivelse legger du til en nærmere beskrivelse av sykmeldingen. I feltet Manglende tilrettelegging på arbeidsplassen? kan du velge enten Ja eller Nei.

2. Den ansatte kan være i full jobb med reisetilskudd jobb_med_reisetilskudd.png

Velger du dette alternativet, må du ikke opplyse mer informasjon i denne seksjonen.

3. Fri på dager med behandling fri_p__dager_med_behandling.png

Velger du dette alternativet må du oppgi Antall behandlingsdager per uke (1-7).

4. Gradert sykmelding. gradert_sykmelding.png

Velger du gradert sykmelding, kan du sette Sykmeldingsgrad i prosenter. Som standard står verdien på 100%. Til slutt kan du velge om den ansatte Har reisetilskudd med å sette Ja eller Nei.

5. Avventende sykmelding avventende_sykmelding.png

Velger du dette alternativet, kan du skrive inn informasjon i feltet Anbefaling oppgitt av lege, men dette feltet er ikke obligatorisk.

8. Om du ønsker å legge til ny periode, klikker du på Legg til periode. Du registrerer aktivitet i perioden #2 på samme måte som aktivitet i perioden #1. Om du angrer på handlingen, klikk på knappen Slett
  9. I den siste delen av skjemaet finner du en del obligatoriske og ikke-obligatoriske felter/spørsmål. sykmelding_skjema.png

I feltet Vil den ansatte være tilbake på arbeid etter endt periode? velger du Ja eller Nei. Etter dette kan du notere eventuelle Hensyn som må tas på arbeidsplassen og Tiltak på arbeidsplassen.

Behandlingsdag er et obligatorisk felt og her setter du dato for behandling.

10. Du skal laste opp sykmeldingen som vedlegg i feltet Dokumentasjon. Klikk på knappen Last opp og velg fil. Vær oppmerksom på at du kun kan laste opp èn fil. Forlenger du sykmeldingen (får ny sykmelding fra lege), skal det opprettes en ny sykmelding.

Merk! Den opplastede filen er først synlig i registreringen når du lagrer skjemaet.

Du kan legge inn Legens navn og Legens telefonnummer. Legens telefonnummer er enten sentralbordnummer eller legens direkte telefonnummer.

11. Klikk Lagre. En varsling vises om at kalenderen vil bli oppdatert med fraværet i sykmeldingen.

Merk! Du får denne varslingen kun om det er aktivert innleggelse av fravær fra sykmelding. Denne funksjonaliteten skal aktiveres av en kundekonsulent, og om det er noe dere kunne tenke dere å benytte, ta kontakt med oss.

Klikk Ja, for å oppdatere fraværskalenderen.