Følg

Hvordan sende inn oppfølgingsplaner til NAV og sykemelder

Nav har åpnet opp for innsending av oppfølgingsplaner elektronisk, både til seg selv og videresending til sykemelder.

For å sende inn dokumenter til det offentlige, må du kjøpe et digitalt sertifikat som identifiserer hvem virksomheten er ovenfor myndighetene. Ta kontakt med din selger for anskaffelse. 

Du kan sende inn oppfølgingsplanen enten i en ny sak når tiltaket er lagret eller du kan velge å sende inn en eksisterende oppfølgingsplan.

 1. Du kan åpne Sykefravær enten ved å søk frem en ansatt i søkefeltet og klikk på menypunktet Sykefravær, eller klikke på fanen sykefravær i kontekst av den ansatte.
 2. Fanen Sykefravær åpner seg. Fanen Oppfølginger blir automatisk åpnet. Siden viser en liste over registrerte oppfølgingsplaner og en liste over oppfølgingsplaner innsendt til NAV.
 3. Klikk på knappen Send Oppfølgingplan for planen som skal sendes til NAV.
 4. En dialogboks vises, hvor du spesifiserer hvordan planen skal sendes - elektronisk eller via posten, samt til hvem planen skal sendes (sykemelder eller/og NAV). 
  Merk! Dersom du ikke har digitalt sertifikat kan du kun velge alternativet Sendt via brevpost til NAV, og selv sørge for at brevet blir postet. 
  Du kan velge at administrator skal sende videre til NAV. Da velger du alternativet Videresend til administrator for oversendelse til NAV
 5. Klikk Send.
 6. Du vil se at planen blir lagt til i listen over innsendte planer til NAV. I dette tilfellet ser du at planen er logget som sendt med posten.
 7. I fanen Sendt ser du en logg på innsendte oppfølgingsplaner og om disse er sendt elektronisk eller med posten. Har du digitalt sertifikat og loggen viser at planen er sendt elektronisk er du garantert at NAV har mottatt planen.
Print Friendly and PDF
Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

1 Kommentarer

 • 0
  Avatar
  Sigrun Vold-Johansen

  Hadde vært fin om det hadde vært med en beskrivelse om at feltet "arbeidsoppgaver" under Ansatt- Personlig informasjon, er et felt man kan benytte til å skrive arbeidsoppgavene og tilretteleggingsmulighetene til den enkelte. Dette feltet kommer med på skjema "oppfølgingsplan" som sendes til lege og NAV.

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.