Kalender - Fravær

Man bruker Kalenderen for detaljert plan og oversikt over enkelte ansatte og deres status i modul Oppfølging. Kalenderen brukes hovedsakelig for Fravær, Ferie og Arbeidsplan som er de viktigste.

1. Søk opp den ansatte i søkefeltet ved å begynne å skrive ansattnavn.

2. Velg deretter Kalender i menyen som dukker opp.

3. Man velger fanen Fravær for å få opp oversikt over den ansattens fraværsplan.

4. Fanen Fravær viser en visuell oversikt over fraværet med eventuell kommentarer. Alle fravær i kalenderen har sine fraværskoder som defineres av superbrukeren i Innstillinger. Fraværsoversikt kommer til å se sånn ut:

5. Man kan holde musepekeren over en bestemt dag for å få en kort oversikt over den valgte dagen.

6. Dersom man ønsker Oversikt dag for daglig plan, trykker man på den ønskede dagen i kalenderen.

7. Hvis det ble lagt inn noen Kommentarer, kommer de til å ligge rett under oversiktet. Man kan redigere kommentarer ved å trykke på blyanten som ligger ved siden av kommentaren, eller slette den.

8. Det er mulig å legge til flere kommentarer under feltet Tillegg. Man bør skrive inn Kommentar og trykke på Legg til.

9. På toppen av siden ligger det Legg til hendelse knappen som brukes for ytterligere hendelser på denne dagen.

10. Etter at man har fylt ut skjemaet, trykker man på knappen Lagre.

Obs! Legg merke til at dagene hvor det er ført inn kommentarer er markert med en liten rød trekant. Holder man musepeker over valgte dato kommer kommentaren frem sammen med eventuell fraværskode.

6. En annen viktig fane under Kalender er fanen Liste. Her kan man liste ut fravær og/eller kommentarer. Dette vil vi vise i avsnittet «Kommentarer og listing i kalenderen».